toon menu
Berkelmans Schoenen
Facebook Instagram Twitter
winkelmandje
Dutch
EnglishGerman
Rik Koen
Rik Koen header

A new racing hero in the making

Rik Koen leeft de droom van iedere racefan; op je negentiende in de snelste auto’s ter wereld mogen rijden, op de mooiste circuits die er zijn.

Rik racet in de LMP2-klasse voor team Inter Europol en komt onder andere in actie tijdens Le Mans in 2024. Daarmee maakt de coureur een enorme stap richting zijn droom: de hoofdklasse van De 24 uur van Le Mans winnen.

Berkelmans 1890 support Rik tijdens zijn eerste seizoen in de Le Mans Cup. We vertellen zijn verhaal. Laten je kennismaken met de helden om Rik heen, die zijn succes mogelijk maken. En volgen zijn prestaties op voet.

Niks missen over Rik Koen en Berkelmans 1890?
Volg ons op Instagram, of krijg ieder kwartaal een update per e-mail via onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief Volg ons

The everyday heroes of Rik Koen

Infinite support of his family

De sprong die de pas 19-jarige Rik Koen dit jaar maakt, is mogelijk dankzij diverse mensen in zijn omgeving. De sterkste drijvende kracht achter het succes van Rik is wel zijn familie. Zij staan al 15 jaar lang onvoorwaardelijk voor hem klaar, race na race na race.

Rik Koen en zijn vader

Vader Willam zorgde dat Rik een succesvolle kartcarrière doorliep. Van sleutelen aan de karts tot de begeleiding op en rondom het circuit, William is er altijd voor Rik geweest. Hij is Rik’s meest fanatieke supporter en succesvol ondernemer in de - hoe kan het ook anders - automotive branche. Ondanks alle ondernemershectiek mist William geen seconde van de tijd die zijn zoon op het circuit rondrijdt.

Helmi

Riks moeder Helmi is vaak bij de races en trainingen te vinden. Als ze niet mee is naar het circuit, zit ze thuis achter de computer om alle racedata bij te houden. Zo belt ze soms naar het raceteam met belangrijke statistieken, nog voordat Rik uit zijn auto is gestapt.

Bas Koen

Grote broer Bas was ooit óók een opvallend talentje in de kart, maar hij koos voor een carrière in de televisiewereld. Dat maakt hem de perfecte persoon om Rik te steunen, en tegelijkertijd prachtige beelden te schieten. Tijdens raceweekenden heeft Bas zijn camera dan ook altijd paraat voor Het Perfecte Raceplaatje. In andere weekenden kun je dansen op muzikale plaatjes van Bas, als hij ergens in het land zijn DJ-kunsten vertoond.

De komende tijd staan Rik en zijn familie centraal in veel van onze uitingen. We laten zien hoe Rik toewerkt naar het leveren van buitengewone raceprestaties. Maar ook hoe zijn familie Rik door dik en dun steunt, zodat hij tot die prestaties kan komen. Want dat is waar Berkelmans al sinds 1890 voor staat: wij zijn er voor iedereen. Ook voor hen die er op de achtergrond voor zorgen dat helden kunnen ontstaan.

A timeless brand for everyday heroes

De favorieten van familie Koen